انتخاب داوران در دیوان داوری ورزش

انتخاب داوران
5/5 - (2 امتیاز)

انتخاب داوران در دیوان داوری ورزش

دیوان داوری ورزش دارای بیش از ۳۵۰ داور (در ژانویه سال ۲۰۰۰) است که توسط دفتر و دبیرکل دیوان سازماندهی شده‌اند. داوران در سه بخش کار می‌کنند‌ که دو بخش آن پس از اصلاح قانون دیوان درمورد داوری مرتبط با ورزش در سال ۱۹۹۴ ایجاد شد و یک بخش که از سال ۲۰۱۹ شروع به کار کرد. دو بخش اول از یک بخش بدوی و یک بخش استیناف (تجدیدنظر) تشکیل شده تا امکان تشخیص اختلافات نوع اول که ناشی از اختلافات قراردادی یا دیگر اموری است که اختلاف را آغاز می‌کند، از اختلافاتی که برمبنای به چالش کشیدن آرای صادره توسط انجمن‌های ورزشی یا دیگر نهادهای ورزشی که امکان تجدیدنظر از آرای آنان وجود دارد را  فراهم کند. ریاست هردوی این بخش‌ها، برعهده فردی است که مسئول جریان دوره پیش از دادرسی و زمانی است که هنوز انتخاب داوران صورت نگرفته‌است. علاوه براین، رؤسای این بخش‌ها می‌توانند درصورت درخواست اصحاب دعوا، دستور تنفس موقت صادر کنند. سومین مورد، بخش ضد دوپینگ دیوان داوری ورزش است که تأسیس شده تا به‌عنوان اولین مرجع، به‌دنبال تفویض اختیار از سوی کمیته بین‌المللی المپیک، فدراسیون‌های بین‌المللی ورزشی حاضر در المپیک، آژانس نمونه‌گیری بین‌المللی و هر نهاد امضا کننده قانون جهانی ضد دوپینگ (WADC)، به پرونده‌های ضد دوپینگ رسیدگی کرده و در مورد آنان تصمیم‌گیری کند.

هدف شورای بین‌المللی داوری ورزش، تسهیل حل اختلافات مرتبط با ورزش از طریق داوری یا میانجیگری، حفظ استقلال دیوان داوری و حقوق اصحاب دعوا است و این شورا همچنین مسئولیت اداره و تأمین مالی دیوان را هم برعهده دارد. ترکیب اعضا، خصوصیات و عملکرد شورا توسط قانون داوری ورزش درمورد داوری مرتبط با ورزش تنظیم می‌شود. (CAS Code, Art S4-S11).

به شورای بین‌المللی داوری ورزش، اختیار انتخاب داوران برای یک دوره چهار ساله اعطا شده‌است. اشخاص ثبت شده در فهرست داوران باید دارای تمرینات حقوقی مناسب، صلاحیت تأیید شده درمورد حقوق ورزشی و یا داوری بین‌المللی، اطلاعات کلی خوب ورزشی و مهارت مطلوب درمورد حداقل یکی از زبان‌های کاری دیوان داوری ورزش را دارا باشند. اسامی و شایستگی یا داوران مستعدِ دیوان، توسط کمیته بین‌المللی المپیک، فدراسیون‌های‌ بین‌المللی، کمیته‌های‌ملی‌المپیک و کمیسیون‌های ورزشکاران سه نهاد مذکور، به شورای بین‌المللی داوری ورزش معرفی می‌شوند.  (CAS Code, Art S4-S11).

استقلال و بی‌طرفی، مطابق ماده R33 قانون داوری ورزش، تکلیفی است که هر داوری باید از آن تبعیت کند و هیچ استثنایی وجود ندارد. مطابق این ماده: «تمامی داوران باید نسبت به طرفین، بی‌طرف و مستقل بوده و همچنین باید هرگونه اوضاع و احوالی را که ممکن است در استقلال آنان نسبت به هرکدام از اصحاب دعوا تأثیرگذار باشد را فوراً افشاء کنند».  (CAS Code, Art R33). هر داور دیوان داوری ورزش، علاوه بر استقلال و بی‌طرفی باید دارای مهارت مطلوبی درمورد زبان داوری بوده و مکلف است تا سریعاً جریان داوری را به پایان برساند. این تکالیف، بخشی از مسئله بزرگتر درستی و سلامت داوران دیوان است که جدای از اصل استقلال و بی‌طرفی وجود دارد. روند به چالش کشیدن و جایگزینی یک داور، توسط قانون دیوان درمورد داوری ورزش در مواد R34 تا R36 و روند صدور دستورهای موقت و تأمینی توسط مادهR30  تنظیم می‌شود.

چرا باید از خدمات ابزارحقوق استفاده کنیم

برای انعقاد هر نوع قراردادی، وکالتنامه، اظهارنامه، تعهدنامه، دادخواست، شکوائیه و… باید نسبت به قوانین آن به صورت کامل آگاه باشیم. عدم رعایت هر یک از موارد قانونی، باعث به وجود آمدن خسارت‌های سنگین برای هر یک از طرفین قرارداد خواهد شد. لذا انعقاد چنین اوراقی باید توسط وکلا یا کارشناسان حقوقی صورت پذیرد. ضمناً استفاده از پیش‌نویس های آماده هر اوراقی‌ باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می گردد.

جدیدترین محصولات

قرارداد دورکاری با مدت معین قرارداد دورکاری با مدت معین، همانط...

71,000 تومان

قرارداد کار موقت با مدت معین قرارداد کار موقت با مدت معین همان...

71,000 تومان

قرارداد کار ساعتی با مدت معین قرارداد کار ساعتی با مدت معین هم...

69,900 تومان

مقدمه در رابطه با تمکین زوجه اگر شما با ماده‌ها و تعاریف موجود...

69,900 تومان
مقالات مرتبط

 انواع آزادی در حمل و نقل هوایی (freedoms of the air) در مقاله قبل گفتیم که نمونه موافقت نامه های...

سرمایه گذاری  به یکی از دو طرق مندرج در ماده 3 انجام می پذیرد:  سرمایه گذاری مستقیم خارجی در زمین...

مقدمه ورزش یکی از عوامل اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی است. نقش آن به خوبی توسط دولت‌ها، از جمله در...

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه