تأثیر کووید 19 بر ورزش

تاثیر کویید 19 بر ورزش
به ما امتیاز دهید

مقدمه

ورزش یکی از عوامل اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی است. نقش آن به خوبی توسط دولت‌ها، از جمله در اعلامیه سیاسی دستور کار ۲۰۳۰، که منعکس‌کننده “ورزش مشارکتی برای توانمند سازی زنان و جوانان، افراد و جوامع و همچنین بهداشت، آموزش و اهداف اجتماعی” است، به رسمیت شناخته شده است.

کووید ۱۹ از زمان پیدایش. تدابیر فاصله خود در تمام کشورهای جهان شیوع پیدا کرده است گذاری اجتماعی و فیزیکی، تعطیلی مشاغل، مدارس و به‌طور کلی زندگی اجتماعی، که به منظور کاهش شیوع بیماری متداول شده‌اند، بسیاری از جنبه‌های منظم زندگی، از جمله ورزش و فعالیت فیزیکی را به هم زده‌اند. این سیاست به‌طور خلاصه چالش های فعالیت های ورزشی، فیزیکی و تندرستی از جمله برای گروه‌های آسیب‌پذیر را برجسته می‌کند. این گزارش همچنین توصیه‌هایی برای دولت‌ها و سایر ذینفعان، و همچنین سازمان ملل، برای حمایت از بازگشایی ایمن رویدادهای ورزشی و نیز حمایت از فعالیت فیزیکی در طول بیماری همه‌گیر و فراتر از آن ارائه می‌دهد.

 

تأثیر کووید ۱۹ بر رویدادهای ورزشی و قوانینی برای توسعه‌ی اجتماعی

برای محافظت از سلامت ورزشکاران و دیگر افراد درگیر، اکثر رویدادهای ورزشی در سطح بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی، لغو شده یا به تأخیر افتاده‌اند_ از مسابقات دوی ماراتون گرفته تا تورنمنت های فوتبال، از مسابقات قهرمانی گرفته تا بازی‌های بسکتبال، هندبال تا هاکی روی یخ، راگبی، کریکت، قایقرانی، اسکی، وزنه برداری، کشتی و… . المپیک و پارالمپیک برای اولین بار در طول تاریخ ورزش‌های مدرن به تعویق افتاده‌اند و قرار است در سال ۲۰۲۱ برگزار شوند.

ارزش جهانی صنعت ورزش سالانه بالغ بر ۷۵۶ میلیارد دلار برآورد شده‌است. بنابراین، در مقابله با کووید ۱۹، میلیون‌ها شغل در سطح جهانی در معرض خطر هستند. این موضوع نه تنها برای ورزشکاران، بلکه برای افراد شاغل در صنایع ارائه دهنده‌ی خدمات ورزشی مرتبط با لیگ‌ها و رویدادهای ورزشی، از جمله سفر، توریسم، زیر سخات، حمل و نقل، و گردآوری و پخش رسانه‌ای، نیز صدق می‌کند. ورزشکاران حرفه‌ای بخاطر برنامه‌ریزی دوباره تمرینات خود ضمن تلاش برای حفظ تناسب اندام خود در دوران قرنطینه تحت فشار هستند، و ممکن است به علت عدم حمایت اسپانسرهای حرفه‌ای از ورزشکاران برخلاف توافقات ابتدایی خود آنها را از دست دهند.

لغو بازی‌ها علاوه بر عواقب اقتصادی، بسیاری از مزایای اجتماعی رویدادهای ورزشی جهانی و منطقه‌ای را تحت تأثیر قرار داده است، که می‌تواند انسجام اجتماعی را تقویت و به هیجان اجتماعی و احساسی طرفداران کمک کند و آشنایی با ورزشکاران بیشتر سبب می‌شود تا فعالیت‌های فیزیکی بیشتری انجام دهند. ورزش مدتهاست به عنوان ابزاری ارزشمند برای ترویج ارتباط و ایجاد پل بین جوامع و نسل‌ها در نظر گرفته شده‌است.از طریق ورزش، گروه‌های مختلف اجتماعی می‌توانند نقش اساسی تری در جهت تبدیل اجتماعی و توسعه، به ویژه در جوامع تقسیم‌شده ایفا کنند. در این زمینه، ورزش اغلب به عنوان ابزاری برای ایجاد فرصت‌های یادگیری و دسترسی برای جوامع مرزی و کم‌درآمد یا در معرض خطر به کار می‌رود.

سازمان‌های بزرگ ورزشی با تلاش‌ برای کاهش انتشار ویروس همبستگی خود را نشان داده‌اند. به عنوان مثال، فیفا با سازمان بهداشت جهانی متحد شده است و با رهبری بازیکنان سرشناس فوتبال کمپین «بیرون انداختن ویروس کرونا» را به ۱۳ زبان مختلف ایجاد کرده‌است، در این کمپین بازیکنان از مردم می‌خواهند تا پنج گام اساسی شستن دست‌ها، رعایت اصول سرفه کردن، عدم لمس صورت، حفظ فاصله فیزیکی، و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری را برای جلوگیری از گسترش بیماری انجام دهند. سایر ورزشهای بین المللی برای توسعه و سازمان های صلح گرد هم آمده‌اند تا در این مدت با همبستگی از یكدیگر حمایت كنند ، به عنوان مثال ، از طریق مباحث دوره‌ای آنلاین جامعه برای به اشتراک گذاشتن چالش‌ها و مسائل. شرکت کنندگان در این گفتگوهای آنلاین همچنین سعی کرده‌اند تدابیر جدیدی برای مسائل بزرگ اجتماعی ترسیم کنند، به عنوان مثال، با شناسایی روش هایی که سازمان های ورزشی بتوانند به مشکلات شرکت‌ کنندگان آسیب پذیر در رویدادهای ورزشی در جوامع کم درآمد پاسخ دهند، اما اکنون باتوجه به محدودیت های اعمال شده در جهت فعالیت های خارج از منزل قادر به انجام این کار نیستند.

تعطیلی موسسات آموزشی در سراسر جهان به دلیل کووید ۱۹ نیز بر بخش آموزش ورزشی تأثیر گذاشته‌است که از طیف وسیعی از ذینفعان، از جمله وزارتخانه های ملی و مقامات محلی، موسسات آموزشی عمومی و خصوصی، سازمان‌های ورزشی و ورزش‌کاران، سازمان های غیردولتی و جامعه تجاری، معلم‌ها، مربی‌ها، والدین و اولین و مهم‌ترین آنها شاگردان _جوان_ تشکیل شده‌است. در حالی که این جامعه به شدت تحت‌تاثیر بحران فعلی قرار گرفته‌است، این موضوع می‌تواند عامل کلیدی برای حل و غلبه بر بحران و نیز ترویج حقوق و ارزش‌ها در زمان فاصله گذاری اجتماعی باشد.

در عین بهبودی جهان از کووید ۱۹، برای اطمینان از ایمنی رویدادهای ورزشی در تمام سطوح و رفاه سازمان‌های ورزشی مسائل مهمی وجود خواهد داشت. در کوتاه مدت، این مسئله شامل تطبیق رویدادها برای تضمین امنیت ورزش‌کاران، هواداران و فروشندگان در میان دیگران خواهد بود. در میان‌مدت، در مواجهه با رکود اقتصادی جهانی مورد انتظار، ممکن است نیاز به اقداماتی برای حمایت از مشارکت در سازمان‌های ورزشی، به ویژه برای ورزش‌های جوانان وجود داشته باشد.

تاثیر کویید 19 بر ورزش

تأثیر کووید ۱۹ بر فعالیت فیزیکی و تندرستی

شیوع جهانی کووید ۱۹ منجر به بسته شدن باشگاه‌های ورزشی، استادیوم‌ها، استخرها، سالن‌های رقص و تناسب اندام، مراکز فیزیوتراپی، پارک‌ها و زمین‌های بازی شده‌است. بنابراین بسیاری از افراد نمی‌توانند فعالانه در فعالیت‌های ورزشی انفرادی یا گروهی خود در خارج از خانه‌هایشان شرکت کنند. تحت چنین شرایطی، تمایل بسیاری از افراد برای داشتن فعالیت فیزیکی کمتر، تماشای تلویزیون بیشتر، الگوی خواب نامنظم، و رژیم غذایی بد، منجر به افزایش وزن و از دست دادن تناسب اندام آنها می‌شود. خانواده های کم‌درآمد به ویژه در مقابل تأثیرات منفی اقامت در خانه آسیب پذیر هستند زیرا آنها دارای مکان های غیراستاندارد و فضاهای محدودتری هستند که انجام فعالیت های بدنی را دشوار می‌کند.

سازمان بهداشت جهانی ۱۵۰ دقیقه فعالیت جسمی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت فیزیکی شدید را در هفته توصیه می‌کند. چنین تمرین‌های دوره‌ای بسیار مفید هستند، به ویژه در زمان اضطراب، بحران و ترس. بنابراین نگرانی‌هایی وجود دارد که در زمان همه گیر شدن بیماری، عدم دسترسی به ورزش یا تمرینات جسمانی منظم ممکن است منجر به ایجاد چالش‌هایی برای سیستم ایمنی و سلامت جسمانی، از جمله شروع یا تشدید بیماری‌های ناشی از سبک زندگی بی تحرک دارند، شوند. عدم دسترسی به ورزش و فعالیت بدنی همچنین می تواند تأثیراتی بر سلامت روان داشته باشد ، که می تواند استرس یا اضطرابی را در پی داشته باشد که بسیاری از افراد در صورت جدا شدن از زندگی عادی اجتماعی تجربه خواهند کرد. از دست دادن احتمالی خانواده یا دوستان بر اثر ویروس و تأثیر ویروس بر رفاه اقتصادی فرد و دسترسی به تغذیه، این اثرات را تشدید خواهد کرد.

برای افراد بسیاری، ورزش کردن در خانه بدون هیچ گونه تجهیزات و فضای محدودی می‌تواند امکان پذیر باشد. برای افرادی که مدت زمان طولانی در خانه می‌نشینند، ممکن است گزینه‌ هایی، مانند فعالیت های کششی، انجام کارهای خانه، بالارفتن از پله‌ها، یا رقص، برای فعال‌تر بودن وجود داشته باشد. علاوه بر این، به ویژه برای کسانی که دسترسی به اینترنت دارند، منابع رایگان بسیاری در مورد نحوه فعال ماندن در طول بیماری همه‌گیر وجود دارد. برای مثال، بازی‌های آمادگی جسمانی می‌توانند برای تمام گروه‌های سنی جذاب باشند و در فضاهای کوچک استفاده شوند. یکی دیگر از جنبه های مهم حفظ آمادگی جسمانی، تمرینات قدرتی هستند که به فضاهای بزرگ احتیاج ندارند اما به حفظ قدرت عضلانی کمک می‌کنند، و به خصوص برای افراد مسن یا افراد دارای معلولیت جسمی بسیار مهم هستند.

جامعه جهانی با ایجاد محتوای آنلاین مناسب برای افراد مختلف به سرعت سازگار شده است؛ از آموزش‌های رایگان در رسانه‌های اجتماعی، تا تمرینات کششی، مدیتیشن، یوگا و کلاس‌های رقص که همه اعضای خانواده می‌توانند در آن شرکت کنند. موسسات آموزشی منابع یادگیری آنلاین را برای تحصیل دانشجویان در خانه فراهم می‌کنند. بسیاری از استودیوهای تناسب اندام، نرخ‌های کمتری را برای اشتراک برنامه‌ها و کلاس‌های صوتی و تصویری آنلاین با زمان‌های متفاوت ارائه می‌دهند که این هزینه روزانه تغییر می‌کند. ویدیو های تناسب اندام بسیاری در برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی وجود دارد. بسیاری از این کلاس ها به تجهیزات خاصی احتیاج ندارند و بعضی از آنها به جای وزنه از وسایل روزمره منزل استفاده می‌کنند.

چنین خدمات آنلاینی می‌تواند برای افزایش دسترسی به مربیان یا کلاس‌هایی که در غیر این صورت غیرقابل‌ دسترس هستند، مفید باشد. با این حال، دسترسی کل افراد جهان به این منابع ممکن نیست، زیرا همه افراد به فن آوری های دیجیتال دسترسی ندارند. برای افراد در جوامع فقیرتر و در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، دسترسی به اینترنت پهن باند اغلب مشکل یا غیرممکن است. بنابراین شکاف دیجیتالی نه تنها در بانکداری از راه دور، یادگیری یا ارتباطات، بلکه در بهره‌مندی از دسترسی به فرصت های ورزشی مجازی نیز تأثیر دارد. برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی که سبب فعال شدن مردم می‌شوند و توزیع رسانه‌های چاپی که سبب تشویق افراد به انجام فعالیت‌های فیزیکی می‌‌شوند، برای پرکردن شکاف دیجیتالی برای بسیاری از خانوارهایی که در شرایط نامطلوبی زندگی می‌کنند، بسیار مهم هستند. جوانان به ویژه تحت تأثیر فاصله اجتماعی و جسمی قرار می‌گیرند، زیرا ورزش معمولاً به عنوان ابزاری برای تقویت همکاری و ورزش، ترویج مردانگی و یادگیری نحوه‌ی مدیریت تعارض مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدون ورزش، بسیاری از جوانان سیستم حمایتی خود که چنین مشارکتی را فراهم می‌کند، از دست می‌دهند. در حال حاضر برخی سازمان‌ها و مدارس از آموزش مجازی به عنوان روشی برای لیگ ها، مربیان و جوانان استفاده کرده اند تا ضمن ماندن در خانه همچنان به فعالیت‌های ورزشی خود ادامه دهند.

تأثیر کووید ۱۹ بر رویدادهای ورزشی

۱. فدراسیون ها و سازمان های ورزشی

دولت ها و سازمان های بین دولتی ممکن است راهنمایی های مربوط به ایمنی، بهداشت، کار و سایر استانداردها و پروتکل های بین المللی مربوط به مسابقات ورزشی آینده و شرایط ایمن مربوط به آن را در اختیار فدراسیون ها، باشگاه ها و سازمان های ورزشی سراسر جهان قرار دهند. این امر به همه ذینفعان این امکان را می دهد تا به عنوان یک تیم با هدف پرداختن به چالش‌های کنونی و تسهیل رویدادهای ورزشی آینده که برای همه ایمن و لذت بخش هستند، همکاری کنند.

۲. اکوسیستم ورزش حرفه‌ای

اکوسیستم ورزشی متشکل از تولیدکنندگان ، مجریان، هواداران، مشاغل، مالکان و بازیکنان، باید راه‌حل های جدید و ابتکاری برای کاهش اثرات منفی کووید ۱۹ در دنیای ورزش پیدا کنند. این موضوع شامل یافتن راه‌هایی برای برقراری ارتباط با طرفداران به منظور تضمین رویدادهای ورزشی ایمن در آینده و حفظ نیروی کار، ایجاد مدل‌های عملیاتی جدید و استراتژی‌های محل برگزاری است.

تأثیر کووید ۱۹ بر فعالیت فیزیکی

۱. حمایت از فعالیت بدنی

دولت‌ها باید به طور مشترک با خدمات بهداشت و مراقبت، مدارس و سازمان‌های جامعه مدنی به نمایندگی از گروه های مختلف اجتماعی به منظور حمایت از فعالیت های فیزیکی در خانه همکاری کنند. افزایش دسترسی به منابع آنلاین برای تسهیل فعالیت‌های ورزشی که در آن باید یک هدف کلیدی برای حفظ فاصله اجتماعی باشد. با این حال، برای کسانی که در حال حاضر دسترسی به اینترنت ندارند نیز باید راه‌حل های سطح پایین و بدون فناوری را پیدا کرد. ایجاد یک برنامه روزمره انعطاف پذیر اما سازگار با ورزش روزانه برای کاهش استرس و بی قراری توصیه می شود.

۲. تحقیق و راهنمایی خط مشی

سیستم سازمان ملل متحد، از طریق ابزارها و سازوکارهای سیاست های ورزشی خود مانند کمیته بین دولتی تربیت بدنی و ورزش،و همچنین از طریق راهنمایی های تحقیقاتی و سیاستی خود باید از دولت ها و سایر ذینفعان حمایت کند تا از بهبود و بازآرایی مجدد بخش ورزش اطمینان حاصل کند و در عین حال، استفاده از ورزش را تقویت کند تا به توسعه پایدار و صلح برسد. تحقیقات علمی و آموزش عالی همچنین ستون‌های لازم برای اطلاع‌رسانی و جهت‌دهی به سیاست‌های آینده خواهند بود.

۳. همکاری فنی و توسعه ظرفیت

دولت‌ ها، نهادهای سازمان ملل و سایر ذینفعان اصلی باید از ارائه خدمات توسعه ظرفیت و همکاری فنی برای حمایت از توسعه و اجرای سیاست ها و رویکردهای ملی برای بهترین استفاده از ورزش برای پیشبرد سلامت و رفاه، به ویژه در زمان کووید ۱۹ اطمینان حاصل کنند.

۴. اطلاع رسانی و آگاهی بخشی

دولت‌ها، سازمان ملل متحد و جامعه ورزشی، از جمله جامعه آموزشی ورزشی، باید اطلاعیه های سازمان بهداشت جهانی و سایر رهنمودها در مورد اقدامات فردی و جمعی برای مقابله با بیماری همه‌گیر جهانی را منتشر کنند. برای دستیابی به جوامعی که دسترسی محدودی به اینترنت و رسانه های اجتماعی دارند اقدامات لازمی باید انجام شود و می‌توان از طریق هرم آموزش ورزشی از سطح ملی/وزارتی تا سطح استانی/شهرداری‌ها، از سوی بازرس آموزش فیزیکی ملی تا معلم، از فدراسیون ملی ورزش به باشگاه‌ها به این هدف نایل شد. در عوض، افزایش هرم باعث بازخورد مهم برای شناسایی نیازها و به اشتراک گذاشتن راه‌حل های خاص می‌‌شود. ورزشکاران، در حالی که به شدت تحت تأثیر این بیماری همه‌گیری قرار گرفته‌اند، تأثیرگذار اصلی باقی می‌مانند تا اطمینان حاصل کنند که مخاطبان – به ویژه جوانان – خطرات را درک می‌کنند و به رهنمودها احترام می گذارند.

۵. ترویج نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی مثبت

آموزش ورزشی ابزاری قدرتمند برای تقویت آمادگی جسمانی، بهزیستی ذهنی، و همچنین نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی در طول دوران قرنطینه است. ابزارهای آموزش ورزشی مبتنی بر حقوق و ارزش های بین المللی ، مانند منشور بین المللی تربیت بدنی ، فعالیت بدنی و ورزش ، بسته سیاست آموزش تربیت بدنی با کیفیت و بسته آموزشی “آموزش ارزش ها از طریق ورزش” به عنوان مرجع بسیار مهم باقی می‌مانند تا اطمینان حاصل شود که بسیاری از واحد‌های فعالیت فیزیکی آنلاین که در حال حاضر در حال استفاده هستند با استانداردهای برابری جنسیتی، عدم تبعیض، ایمنی و استانداردهای کیفیت مطابقت داشته باشند.

*هشدار: هرگونه کپی برداری از محتوای سایت بدون مجوز کتبی از مدیر وب سایت پیگرد قانونی به دنبال خواهد داشت.

نتایج و پیشنهادات

بیماری همه گیر کووید ۱۹ تأثیرات قابل توجهی در دنیای ورزش و همچنین بر سلامت جسمی و روحی افراد در سراسر جهان داشته و خواهد داشت. توصیه های زیر به منظور حمایت از بازگشایی ایمن رویدادهای ورزشی و مسابقات پس از همه گیری و همچنین به حداکثر رساندن مزایای ورزش و فعالیت بدنی در زمان کووید ۱۹ و بعد از آن می‌باشند.

ابزار حقوق آماده ارائه خدمات حقوقی به شما مردم عزیز ایران می‌باشد.

منابع

 https://www.olympic.org/news/joint-statement-from-the-international-olympic-committee-and-the-tokyo-2020- organising-committee; https://www.olympicchannel.com/en/stories/ news/detail/tokyo-olympic-games-postponed-ioc/

ttps://sportsvenuebusiness.com/index.php/2020/03/19/coronavirus-economic-impact-on-the-sports-industry/and also source of graphic 1

 https://www.fifa.com/who-we-are/news/five-steps-to-kicking-out-coronavirus#five-key-steps-to-tackle-the- coronavirus-overview-graphic-x2012

See, for example: https://www.laureus.com/sport-for-good/covid-19-support; http://www.beyondsport.org/articles/ beyond-sport-community-chats-how-can-we-help

 https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/ physical-activity

جدیدترین محصولات

قرارداد دورکاری با مدت معین قرارداد دورکاری با مدت معین، همانط...

قیمت اصلی 185,000 تومان بود.قیمت فعلی 71,000 تومان است.

قرارداد کار موقت با مدت معین قرارداد کار موقت با مدت معین همان...

قیمت اصلی 175,000 تومان بود.قیمت فعلی 71,000 تومان است.

قرارداد کار ساعتی با مدت معین قرارداد کار ساعتی با مدت معین هم...

قیمت اصلی 165,000 تومان بود.قیمت فعلی 69,900 تومان است.

مقدمه در رابطه با تمکین زوجه اگر شما با ماده‌ها و تعاریف موجود...

قیمت اصلی 165,000 تومان بود.قیمت فعلی 69,900 تومان است.
مقالات مرتبط

رسیدگی داوری در سطح جهانی به یکی از پرکاربردترین سازوکارهای جایگزین حل و فصل اختلافات تبدیل شده ا...

انتخاب داوران در دیوان داوری ورزش دیوان داوری ورزش دارای بیش از ۳۵۰ داور (در ژانویه سال ۲۰۰۰) است...

این زیر مجموعه، هدفش فراهم کردن تاریخچه مختصری از دیوان داوری ورزش و شرحی از مشکلات اولیه آن درمو...

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه