قرارداد انتقال حواله خودرو + مراحل واگذاری حواله خودرو - ابزارحقوق

ابزار حقوق منتشر شده: 3 ماه
قرارداد انتقال حواله خودرو

قرارداد انتقال حواله خودرو چیست؟

امروزه با افزایش روزانه قیمت خودروهای ایرانی و خارجی در بازار، بسیاری از افراد اقدام به خرید خودرو به عنوان سرمایه گذاری میکنند. در این میان اما ممکن است به هر دلیلی فرد قبل از تحویل خودرو مجبور به فروش آن شود. به زبانی دیگر انتقال حواله ماشین، فروش خودرو پیش از تحویل آن به شخص دیگری است. برای انجام این کار اما بین دو طرف معامله باید قراردادی تنظیم شود که مبتنی بر آن قرارداد فرد خریدار میتواند خودروی خود را پیش از تحویل به فروش برساند.

قالب تنظیم قرارداد انتقال حواله خودرو

طبق نظر وکلای دادگستری، قرارداد انتقال حواله خودرو به چند صورت قابل تنظیم است. به طور معمول قراردادهای مربوط به انتقال حواله خودرو به عنوان قراردادهای صلح شناخته میشوند. در واقع در این نوع از قراردادها شخص خریدار با فروشنده در خصوص انتقال مالکیت خودرو صلح میکند. همچنین ممکن است قراردادهای انتقال خودرو به صورت وکالت یا وکالت نامه نیز تنظیم شود. لازم به ذکر است که این مدل از قراردادهای انتقال حواله به دلیل محدودیت های موجود طرفداران زیادی ندارند.

البته قبل از اقدام به فروش حواله خودرو مورد نظر باید به دقت قرارداد حواله صادره از شرکت خودروسازی مربوطه را مطالعه کنید. زیرا برخی از شرکت‌های تولیدکننده خودرو بندهایی در حواله خود قرار میدهند که مالک وسیله را از فروش حواله منع میکنند. شایان توجه است که در این صورت دیگر انتقال مالکیت خودرو ممکن نمیباشد.

بندهای قرارداد انتقال حواله خودرو

تا اینجای مقاله با قالب های رایج قرارداد انتقال حواله خودرو آشنا شدیم. در ادامه قصد داریم تا به معرفی بندهای موجود در این قرارداد بپردازیم.

همانند دیگر قولنامه ها، در قرارداد انتقال حواله خودرو نیز باید ابتدا مشخصات کامل طرفین ذکر شود. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، کدملی، تلفن ثابت، کدپستی محل سکونت و… میباشد. پس از تکمیل اطلاعات افراد نوبت به قید موضوع قرارداد میباشد. همانطور که میدانید موضوع قرارداد انتقال حواله ماشین بوده و در این قسمت باید مشخصات کامل خودرو مورد نظر با جزئیات کامل ذکر شود.

در ادامه قرارداد انتقال حواله خودرو باید مبلغ قرارداد به حروف و عدد ذکر شود. همچنین در این قرارداد نحوه و شیوه پرداخت ثمن معامله نیز ذکر خواهد شد. لازم به ذکر است که نحوه دقیق پرداخت به صورت دقیق و جزء به جزء باید در قولنامه قید شود. به عنوان مثال در قرارداد باید ذکر شود که خریدار مبلغ معامله را از طریق چک پرداخت میکند. ضمن اینکه نوشتن شماره چک، تاریخ و مبالغ آنها نیز ضروری میباشد.

به جرات میتوان گفت که یکی از مهم ترین بخش های این قرارداد، تعهدات انتقال دهنده میباشد. در این قرارداد باید قید شود که شخص فروشنده با فروش این خودرو فاقد هرگونه حق ادعای مالکیت روی خودرو میباشد. از دیگر تعهدات فروشنده که در قرارداد نیز باید نوشته شود، عدم حق شخص فروشنده مبنی بر درخواست صدور نسخه المثنی از حواله است. از جمله تعهدات خریدار نیز میتوانیم به پرداخت به موقع پول و پایبندی به بندهای دیگر قرارداد اشاره کنیم.

در قرارداد انتقال حواله خودرو شخص فروشنده متعهد میشود که پس از تحویل خودرو، هرگونه ایراد فنی و مشکلی که در خودرو براساس اعمال او بوده باشد، وظیفه جبران خسارت برعهده ایشان میباشد.

قرارداد انتقال حواله ماشین

بندهای موجود در قراردادهای انتقال حواله ماشین

از دیگر بندهای مهم این قراردادها، نحوه حل اختلافات احتمالی به وجود آمده است. نکته قابل توجه در مورد اختلافات به وجود آمده حل سریع تر آنها میباشد. زیرا در صورت بروز اختلافات جدی میان طرفین ممکن است موضوع قرارداد اجرا نشود. در این قرارداد باید ذکر شود که در صورت بروز اختلاف طرفین ابتدا باید از طریق انجام مذاکره اقدام به رفع مشکل کنند و سپس در صورتی که مشکل مذکور کماکان پابرجا بود میتوانند به مراجع قضایی مراجعه کنند.

نکته دیگری که حین نوشتن قرارداد انتقال حواله خودرو باید حتما به آن توجه کنید، تعداد نسخه های نوشته شده از این قرارداد است. به طور معمول در تمامی معاملات انجام شده میان خریدار و فروشنده 2 نسخه مشابه از قرارداد تنظیم میشود. بدیهی است که یک نسخه نزد خریدار و دیگری در نزد فروشنده قرار میگیرد.

مراحل واگذاری حواله خودرو

به منظور انجام معامله انتقال حواله ماشین، ابتدا لازم است که فرد فروشنده و خریدار روی قیمت خودرو با یکدیگر به توافق برسند. پس از انجام توافقات اولیه طرفین قرارداد میتوانند تا قرارداد را تنظیم کنند. پس از امضای قرارداد، حواله خودرو به شخصی که آن را خریداری کرده است واگذار می‌شود. پیشنهاد ما به شما عزیزان حین امضای قرارداد انتقال حواله، به همراه داشتن حداقل یک شاهد است.

هزینه نقل و انتقال حواله خودرو چه قدر است؟

براساس مقالات منتشر شده در خصوص مراحل واگذاری حواله خودرو، هزینه انتقال حواله خودرو تنها هزینه محضر است. همانطور که در قسمت های بالاتر نیز به آن اشاره کردیم، قراردادهای انتقال حواله از نوع صلح نامه میباشند و به همین دلیل نیز نیازی به پرداخت هزینه های اضافه نمیباشد.

شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که پرداخت هزینه انتقال حواله ماشین بر عهده چه کسی است؟ لازم به ذکر است که طبق عرف جامعه پرداخت هزینه های محضر بر عهده طرفین معامله به صورت مساوی میباشد. البته که این امر توافقی بوده و میتوان برخلاف عرف نیز عمل کرد.

مراحل واگذاری حواله خودرو

قرارداد انتقال حواله خودرو

در این مقاله به توضیح مراحل واگذاری حواله خودرو و همچنین معرفی بندهای حیاتی در این قرارداد پرداختیم. شما عزیزان در صورتی که قصد خرید حواله خودرویی را دارید، حتماً از صحت مدارک شخص مقابل اطمینان حاصل کنید. ضمن اینکه بهتر است قبل از امضای قرارداد آن را به صورت کامل مطالعه نموده و مطمئن شوید که در آن جای هیچ گونه ابهامی باقی نمانده است. البته برخی از افراد برای در امان ماندن از ضررهای احتمالی قبل از امضای این نوع از قراردادها ابتدا با کارشناسان وب سایت ابزارحقوق مشورت میکنند. شما نیز در صورتی که اطلاع کافی از قانون ندارید میتوانید به این افراد مراجعه کنید و از آنها مشورت بگیرید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *