نمونه قرارداد استخدام مدیرعامل - ابزارحقوق

ابزار حقوق منتشر شده: 3 ماه

نمونه قرارداد استخدام مدیرعامل

امروزه با پیشرفت روابط میان کشورها و افزایش صادرات و واردات در هر زمینه ای، شرکت های بسیاری شروع به فعالیت نموده اند. برای آنکه اصول قانونی در روابط شرکت ها رعایت شود، نیاز به تعیین مدیر عامل است. حال برخی با تنظیم قرارداد استخدام مدیرعامل، مدیر عاملی جدای از اعضای شرکت انتخاب می کنند. پس باید برای استخدام چنین شخصی، قرارداد مدیرعامل را به درستی تهیه و تنظیم نمود.

مدیر عامل، مدیر  بخش اجرای است که با توجه به موضوع شرکت اختیارات متفاوتی نیز دارد. این شخص به تمامی مدارک و اسناد شرکت دسترسی خواهد داشت و می تواند برخی اقدامات خاص را نیز انجام دهد. به همین دلیل استخدام مدیرعامل مسئله حساس و مهمی است که باید با نهایت دقت انجام شود. اما در این زمینه، نحوه تنظیم قرارداد استخدام چنین شخصی، باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟

علت تنظیم نمونه قرارداد استخدام مدیرعامل

به دلیل نقش بسیار مهمی که این پست مدیریتی در شرکت دارد، همچین اختیارات و وظایفی که به آن محو می‌شود؛ نمی‌توان همه افراد را مناسب پست مدیر عامل دانست. باید نهایت سعی و دقت خود را در انتخاب مدیرعامل به کار برد. به این صورت که، بتوان فردی امین، کار درست و صادق را برای این پست حساس انتخاب کرد.

مدیر عامل یکی از مهم ترین ارکان‌های شرکت است. یعنی همه موضوعات مهم قبل از اینکه به دست هیئت مدیره برسند، باید اول توسط مدیرعامل مورد بررسی قرار گیرند. مدیرعامل واسطه‌ای است بین کارکنان شرکت، دیگر شرکت ها و مجامع بین‌المللی با هیئت مدیره. پس باید برای استخدام چنین شخصی، نهایت دقت را نمود.

همچنین به دلیل آنکه مدیرعامل نسبت به تمامی اطلاعات کارکنان و شرکت، دسترسی دارد، باید به درستی انتخاب شده و استخدام گردد. در غیر این صورت ممکن است مشکلات زیادی برای شرکت پیش آمده و حتی آن را به مرز ورشکستگی هم بکشاند.

نحوه تنظیم نمونه قرارداد استخدام مدیرعامل 

در تنظیم این نوع قرارداد، باید تمام دقت خود را به کار بست؛ زیرا قرارداد استخدام مدیرعامل یکی از مهم ترین قراردادهایی است که شرکت ها منعقد می کنند. برای انعقاد قرارداد و نوشتن مفاد قرارداد بهتر است از یک وکیل خبره در امور تجاری و مشاوران حقوقی که در امر تجارت بسیار با تجربه هستند کمک گرفت. به این صورت، می توان در صورت بروز هرگونه مشکلی، به متن قرارداد استناد نمود.

در قرارداد باید مشخصات طرفین یعنی کارفرما یا نماینده قانونی آن و کارمند به صورت کامل نوشته شود. همچنین باید برخی مفاد دیگر در متن قرارداد ذکر شود. تنها در این حالت است که قرارداد از اعتبار لازم برخوردار خواهد بود. از مهمترین مفادی که باید حتماً در قرارداد ذکر شود، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود؛

  • مشخصات طرفین قرارداد.
  • موضوع قرارداد.
  • محل انجام کار.
  • وظایف و تعهدات طرفین قرارداد.
  • حق الزحمه و دستمزد.
  • و موارد دیگر.

وظایف مدیرعامل

در قرارداد استخدام مدیرعامل باید تمامی نکات ذکر شوند. اینکه مدیر عامل چه وظایفی دارد؟ در چه اموری می تواند دخالت کند؟ برای چه اموری نیاز به تایید هیئت مدیره دارد؟ آیا تمامی قراردادها را باید به نام خود بنویسد یا به امضای هیئت مدیره برسد؟ البته تمامی این بندها بستگی به نوع شرکت، یعنی حقوقی یا تجاری بودن آن دارد. در ادامه به برخی از وظایف کلی مدیر عامل اشاره خواهیم نمود؛

  1. حضور در جلسه هیئت مدیره مدیر عامل.
  2. استخدام کارمندان شرکت و نظارت بر روی کار آنها.
  3. رسیدگی و چک کردن حساب های شرکت و ثبت آنها.
  4. برآورد هزینه ها و درست تنظیم کردن بودجه شرکت.
  5. نظارت بر دفاتر قانونی شرکت.

حقوق مدیرعامل 

در قرارداد استخدام مدیر عامل میزان حقوق دریافتی، میزان کسر از حقوق بابت بعضی هزینه ها مانند بیمه، بازنشستگی، مالیات و… باید ذکر شود. کارمند می تواند بابت کم و زیاد بودن آن با کارفرما به توافق برسد؛ زیرا میزان حقوق دریافتی در شرکت ها متفاوت است. عیدی ها پاداش ها و سنوات سالانه نیز باید در قرارداد ذکر شوند؛ که در کدام مناسبت ها چه میزان عیدی پرداخت شود.

به دلیل متفاوت بودن موضوعات تجاری و غیر تجاری شرکت ها و موضوع فعالیت آنها، انجام برخی فعالیت ها، ممکن است هزینه های اضافی را در برداشته باشد. مانند سفرهای خارجی یا داخلی برای انعقاد قرارداد، برگزاری و شرکت در همایش های داخلی و خارجی و… که باید هزینه تمامی این فعالیت ها از بودجه شرکت پرداخت شود.

حق فسخ قرارداد 

در قرارداد استخدام مدیرعامل، باید شرایط فسخ قرارداد ذکر شود؛ تا اگر هر کدام از طرفین تمایلی به ادامه همکاری نداشتند، بتوانند قرارداد را فسخ کنند. البته، در این خصوص باید به برخی موارد توجه نمود. از جمله؛

  • آیا هر دو طرف شرایط فسخ قرارداد را دارند؟
  • آیا شرایط فسخ به شخص ثالث واگذار شده است؟
  • شرایط فسخ قرارداد چگونه است؟
  • با به وجود آمدن کدام مشکلات طرفین حق فسخ پیدا می کنند؟

اگر یکی از طرفین بدون هیچ دلیلی بخواهد قرارداد را فسخ کند و موجب ضرر و زیان طرف دیگر شود، ملزم به پرداخت وجه التزام به طرف مقابل خواهد بود. اگر از پرداخت کردن آن سر باز زند، شخص ضرر دیده می تواند در مراجع قضایی و دادگاه های ذیصلاح شکایت کند و حق خود را مطالبه نماید. از این رو لازم است در متن قرارداد استخدام، حتما موارد فسخ قرارداد بیان گردد تا طرفین در این خصوص به اطلاعات لازم دست یابند.

 سخن آخر

با تمام توضیحاتی که بیان نمودیم، دریافتید که تنظیم کردن قرارداد استخدام مدیرعامل کار حساس و مهمی است. به همین دلیل تنها تعداد افراد محدودی می‌توانند اقدام به تنظیم اصولی و قانونی قرارداد استخدام نمایند. البته یک راهکار ساده برای شرکت هایی که تازه تأسیس هستند و دپارتمان حقوقی آنها هنوز دایر نشده است، وجود دارد.

آنها می توانند برای استخدام مدیرعامل، به جای تنظیم قرارداد زیر نظر وکلا و کارشناسان متخصص حقوقی، اقدام به خرید قراردادهای از پیش تنظیم شده وب سایت ابزارحقوق نمایند. این قراردادهای قانونی به دلیل آنکه به صورت اصولی تنظیم شده‌اند، کاملاً معتبر بوده و قابلیت استناد در مراجع قضایی را دارند. می‌توان با تهیه این نوع قراردادها در سریع ترین زمان ممکن اقدام به آغاز همکاری نمود؛ و در صورت بروز هرگونه اختلاف قانونی، به متن قرارداد استناد کرد.