شکایت از فروشنده خودرو چه مصادیقی دارد؟+ شیوه و مراحل شکایت - ابزارحقوق

ابزار حقوق منتشر شده: 4 ماه

خرید خودرو دست دوم؛ خریدی به صرفه یا تجربه ای ناخوش از خرید!

امروزه که قیمت خودرو بسیار افزایش پیدا کرده است، خودروهای دست دوم میتوانند جایگزین مناسبی برای خودروهای نو باشند. اما بسیار مشاهده شده است که خریداران خودروهای دست دوم پس از انجام معامله متوجه اشکالاتی در خودرو شده اند. این افراد پس از اطلاع از اشکالات خودرو مذکور سعی در فسخ معامله و پس گرفتن پول میکنند. در صورتی که فروشنده راضی به فسخ معامله شود، خریدار میتواند پول خود را پس بگیرد و در غیر این صورت فرد خریدار باید از طریق قانونی برای پس گرفتن پول خود اقدام کند. در صورت پیگیری فرد از طریق مراجع قانونی اگرچه ممکن است هزینه و وقت زیادی برای پس گرفتن پول صرف شود، اما در نهایت خریدار میتواند امید به باز پس گیری پول خود داشته باشد.

در این مقاله به پرسش شکایت از فروشنده خودرو چه مصادیقی دارد؟ خواهیم پرداخت و  شیوه و مراحل شکایت از شخص فروشنده را بررسی خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

شکایت از فروشنده خودرو چه مصادیقی دارد؟

بسیاری از خریداران خودروهای دست دوم قبل از خرید ماشین مورد نظر خودرو را به درستی بررسی نمی‌کنند و به حرف‌های فروشنده بسنده می‌کنند. در این صورت بسیار اتفاق افتاده است که افراد پس از خرید خودروهای دست دوم به مکانیکی و یا مراکز تشخیص رنگ مراجعه کرده اند و متوجه نادرستی ادعاهای فروشنده شده‌اند. امروزه که راه‌های کلاهبرداری زیاد شده است، مشاهده شده فروشنده با همکاری چند نفر دیگر اقدام به معرفی خودرو به شخص خریدار میکنند و ماشین مدنظر را از نظر فنی به دروغ سالم معرفی میکنند. خریدار نیز پس از خرید خودرو تازه به مکانیکی مراجعه کرده و از مشکلات خودرو باخبر میشود!

همچنین از دیگر مصادیق شکایت از فروشنده ماشین میتوانیم به ایرادات بدنه مانند اتاق تعویضی، رنگ شدگی، تصادفات شدید و… اشاره کنیم.

شخص خریدار تنها زمانی حق شکایت از فروشنده ماشین را دارد که مدرکی داشته باشد دال بر اینکه ایراد فنی قبل از امضای قرارداد نیز وجود داشته است. به این گونه از عیب ها که فرد خریدار حین انجام معامله از آن اطلاعی ندارد عیب مخفی گفته میشود. در این شرایط طبق قانون اساسی کشور شخص خریدار حق شکایت و پیگیری حق خود را از مراجع قضایی دارد.

شرایط مورد نیاز خریدار و فروشنده برای شکایت.

خریدار و فروشنده خودرو باید دقت کنند که طرف معامله مورد نظر باید شخصی عاقل و بالغ باشد. به همین علت مشاهده مدارک احراز هویت خریدار و فروشنده حین انجام معامله الزامی است. همچنین طرفین معامله باید اختیار مال خود را داشته باشند و با مال غیر اقدام به عقد قرارداد نکنند.

فروشنده باید صاحب خودروی مورد معامله باشد و ضروری است که وضعیت فنی و بدنه خودرو را به طور کامل برای فرد خریدار توضیح دهد. ضمن اینکه خریدار نیز باید از سلامت خودروی مورد نظر اطمینان حاصل کند. ضمن اینکه در قولنامه‌ای که میان خریدار و فروشنده امضاء میشود باید حق فسخ به دو طرف داده شود. همچنین لازم به ذکر است که در این قرارداد باید زمانی برای فسخ معامله در صورت پشیمانی خریدار و فروشنده در نظر گرفته شود.

اقدامات پس آگاهی از عیوب خودرو

طبق نظر وکلای دادگستری و همچنین مقالات منتشر شده در خصوص شکایت از فروشنده خودرو چه مصادیقی دارد؟ خریدار پس از آگاهی از مشکلات خودرو خود میتواند سه اقدام انجام دهد. شخص خریدار میتواند خودرو مورد نظر را با شرایط فعلی قبول کند و در هزینه تعمیر را بپردازد. همچنین خریدار میتواند تا با گفت و گو با خریدار و یا شکایت تفاضل قیمت خودروی معیوب و سالم را براساس قیمت روز بازار دریافت کند. به این منظور خریدار باید دادخواست حقوقی خود را به مراجع قضایی ارائه دهد. پس از انجام این کار براساس میزان ثمن معامله، وظیفه برطرف کردن مشکل به شورای حل اختلاف و یا دادگاه های قضایی سپرده میشود.

شایان توجه است که خریدار علاوه بر موارد ذکر شده در قسمت بالا، میتواند معامله را فسخ کند. فرد خریدار به منظور شکایت از فروشنده ماشین میتواند با تنظیم شکایتی حقوقی و ارائه آن به دادگاه های حقوقی درخواست فسخ معامله و پس گرفتن پول خود را داشته باشد.

شکایت کیفری از فروشنده خودرو

طبق نظر وکلای پایه یک دادگستری در مقاله شکایت از فروشنده خودرو چه مصادیقی دارد؟ راهکار شکایت خریدار از فروشنده همیشه وجود دارد. اما قبل از شکایت از فروشنده بهتر است در نظر داشته باشید که ممکن شکایت شما به عنوان شکایات کیفری محسوب شود.

در صورتی که شکایت خریدار از فروشنده ماشین جز شکایت های کیفری محسوب شود، اثبات گناهکار بودن فروشنده کار آسانی نخواهد بود و حتی ممکن است که قاضی پرونده را مختومه اعلام کند. به طور کلی معمولاً موقعی خریدار به صورت کیفری از فروشنده شکایت میکند که شخص فروشنده کلاهبرداری کرده باشد. به زبانی دیگر شخص فروشنده با تقلب و فریبکاری اقدام به فروش خودروی معیوب به خریدار کرده باشد.

پیشنهاد وکلا در خصوص شکایت از فروشنده ماشین، اقامه دعوی به صورت حقوقی است. زیرا در این صورت با صرف هزینه ای کمتر و همچنین وقت و زمانی کمتر شخص خریدار میتواند به پول خود برسد.

ضمن اینکه فرد خریدار میتواند تا سه سال پس از خرید خودرو در صورتی که متوجه اشکالاتی برخلاف ادعاهای فروشنده شود، میتواند از او شکایت کند. طبق این قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان شخص خریدار موظف است تا پس از آگاهی از اشکال خودروی خود بالافاصله مراجع قانونی را مطلع کند. زمان مورد تایید مراجع قضایی در خصوص شکایت از اشکال در ماشین، تا دو ماه پس از کشف مشکل در خودرو است.

شکایت از فروشنده خودرو چه مصادیقی دارد؟

در این مقاله سعی کردیم تا به مصادیق شکایت از شخص فروشنده خودرو و همچنین مراحل شکایت از فروشنده خودرو بپردازیم. پیشنهاد میشود تا قبل از خرید خودرو دست دوم، ماشین مورد نظر را از تمامی جهات مورد بررسی قرار دهید. ضمن اینکه حتماً قبل از خرید خودرو با افراد متخصص و فعال در این زمینه مشورت کنید. اما در صورتی که متوجه اشکالی در خودروی خود پس از انجام معامله شدید، ابتدا میتوانید تا با گفت و گو با خریدار مشکل را حل کنید. در غیر این صورت نیز میتوانید شکایت خود را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنید.