معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟ + توصیه‌های معامله امن

5/5 - (2 امتیاز)

معامله وکالتی خودرو؛ یکی از راه های مرسوم در خرید و فروش خودرو.

براساس آمارهای منتشر شده از دفاتر ثبت اسناد در سال 1401 مشخص شده است که نقل و انتقال سند خودرو شایع ترین معامله اموال بوده است. به همین سبب نیز برخی از افراد اقدام به خرید و یا فروش وکالتی خودرو میکنند. این افراد اغلب با خطرات این نوع از معاملات آشنایی نداشته و به همین سبب ممکن است که دچار مشکل شوند.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا به پرسش “معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟ + توصیه‌های معامله امن پاسخ داده و همچنین مهم ترین نکاتی که باید قبل از انجام معاملات وکالتی بدانید را به شما عزیزان گوشزد کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

معامله وکالتی چیست؟

قبل از توضیح معامله وکالتی بهتر است تا مراحل خرید خودرو را با یکدیگر بررسی کنیم. به طور کلی طبق نظر حقوقدانان خرید و فروش خودرو سه مرحله اساسی دارد که انجام هر کدام از آنها توسط طرفین معامله الزامی است. مرحله اول تنظیم قراردادی است که در آن اطلاعات طرفین معامله به همراه قیمت و نحوه پرداخت وجه به طور دقیق در آن ذکر شده باشد. همچنین امروزه مشاهده شده است که افراد به جای امضای قرارداد، از قراردادهای مخصوص حواله خودرو استفاده میکنند. پس از امضای قرارداد مذکور نوبت به انجام مراحل فک پلاک قدیمی و تعویض پلاک میرسد. پس از تعویض پلاک طرفین میتوانند برای تنظیم سند رسمی خودرو به دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند.

در این میان همانطور که گفته شد، نوعی از معامله وجود دارد که با نام معامله وکالتی خودرو معروف است. منظور از معاملات وکالتی در واقع اختیار تام فروشنده به خریدار است تا فرد خریدار بتواند مراحل نقل و انتقال سند را بدون نیاز به حضور فروشنده انجام دهد. در صورت اعطای این اختیار به خریدار، او میتواند تا تمامی مراحل تعویض پلاک، ثبت سند و… را به تنهایی انجام دهد. همچنین لازم به ذکر است که این نوع از معاملات تنها برای خودروهای دست دوم وجود دارد و به منظور خرید خودرو نو، شخص خریدار باید حضور داشته باشد. معمولاً نیز انجام معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟ + توصیه‌های معامله امن، ملک و یا زمین در جامعه رایج است.

معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟ + توصیه‌های معامله امن

معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟

براساس مقالات منتشر شده در خصوص خطرات معامله وکالتی خودرو، بیشتر مشکلات به وجود آمده در قراردادهای وکالتی در مرحله تعویض پلاک بروز میکند. به زبانی دیگر به محض اطلاع مقامات رسمی کشور از خرید و یا فروش پلاک مورد نظر، آن خودرو به منظور عدم داشتن خلافی و یا جرائم شخص فروشنده بررسی خواهد شد. شایان توجه است در صورتی که خودرو مورد نظر مشکلی قانونی داشته باشد، آن ماشین توقیف شده و به پارکینگ منتقل خواهد شد.

خطرات معامله وکالتی خودرو آنجا بیش از پیش حائز اهمیت میشوند که مسئولیت جبران خسارات و تخلفات بر عهده شخص خریدار میباشد. دلیل آن هم همانطور که میدانید وجود وکالت نامه محضری شخص فروشنده به خریدار مبنی بر اختیار تام به او است. پس تا حد امکان از انجام معاملات وکالتی در هر زمینه ای خودداری کنید.

مهم ترین خطرات معاملات وکالتی خودرو

در ادامه به معرفی شایع ترین و مهم ترین خطرات معامله وکالتی خودرو میپردازیم. پس از مراجعه فرد به مراکز تعویض پلاک، نخستین نکته ای که بررسی میشود، میزان خلافی خودرو مورد نظر است. در صورتی که صاحب پلاک دارای تخلفات سنگین رانندگی باشد، پلیس از آن پلاک شکایت کرده و اجازه تعویض پلاک صادر نخواهد شد.

از دیگر خطرات این نوع از معاملات که در مقاله “معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟” بسیار مورد توجه قرار گرفته است، وجود شکایت قضایی از پلاک خودرو میباشد. این شکایت مبنی بر این است که برای فرد فروشنده حکم جلب صادر شده است. در این صورت ممکن است تا اموال فروشنده به منظور پرداخت بدهی توقیف شود.

یکی از خطرات معامله وکالتی خودرو که حین تعویض پلاک ممکن است رخ دهد، شکایت پلیس و یا دیگر نهادهای امنیت ملی از پلاک خودرو مبنی برای جعلی بودن آن است. همچنین در صورتی که پلاک مورد نظر مرتکب جرائم مربوط به قاچاق باشد نیز شکایت پلیس و دیگر نهادهای برقراری امنیت ملی را به همراه خواهد داشت.

همچنین ممکن است سند خودرویی که شما قصد خرید آن را دارید، به دلیل بدهی و یا رهن در گروی بانک باشد. دقت داشته باشید که حین خرید خودرو مدنظر، صاحب اصلی خودرو سالم و سلامت باشد. در برخی از موارد مشاهده شده است که صاحب اصلی مال در قید حیات نبوده و در صاحب اصلی آن مال نیز هنوز به طور کامل مشخص نیست.

معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟ + توصیه‌های معامله امن

توصیه‌های معامله امن

حال که از خطرات احتمالی در معاملات وکالتی خودرو آگاه شدید، نوبت به توصیه‌های معامله امن میرسد. شما عزیزان با رعایت این نکات میتوانید تا معامله ای بی خطر داشته باشید. مهم ترین نکته حین خرید و فروش اموال، تنظیم قراردادی دقیق بوده که در آن ذکر شود تا اشخاص برای انجام کارهای نقل و انتقال سند، در چه زمان و مکانی حاضر باشند. نکته قابل توجه در خصوص معاملات وکالتی این است که آنها به طور معمول بدون تنظیم قرارداد انجام میشوند. همین عامل نیز سبب میشود تا بار حقوقی معامله در سمت خریدار افزایش یابد.

همچنین براساس مقالات “معامله وکالتی خودرو چه خطراتی دارد؟” در صورت انجام معاملات وکالتی حتما از حضور شخص فروشنده حین انجام مراحل تعویض پلاک اطمینان حاصل کنید. ضمن اینکه حتماً در قرارداد تنظیم شده قید کنید که فروشنده برای انجام مراحل تعویض پلاک باید حضور داشته باشد.

معاملات وکالتی خودرو؛ خوب یا بد؟

احتمالاً تا کنون اسم معاملات وکالتی را شنیده اید. اینگونه از معاملات در عین حال که در جامعه امروز بسیار پرکاربرد می باشند، ممکن است باعث بروز مشکلات متعددی برای فرد خریدار شود. یکی از نکاتی که حین خرید و یا حتی فروش مال باید به آن دقت کنید تنظیم قراردادی دقیق و منسجم بوده که افراد سودجو از طریق حفره های آن نتوانند اقدامی کنند. پیشنهاد ما به شما عزیزان که قصد خرید و یا فروش مال خود را دارید، قبل از امضای قرارداد بهتر است تا با یک وکیل یا افراد آشنا به قانون مشورت کنید. در این صورت احتمال سوء استفاده و کلاهبرداری بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

چرا باید از دادخواست‌های ابزارحقوق استفاده کنیم

برای نگارش هر دادخواست باید نسبت به قوانین آن به صورت کامل آگاه باشیم. عدم رعایت هر یک از موارد قانونی، باعث رد دعوی یا عدم حصول نتیجه خواهد شد. لذا نگارش چنین دادخواست‌هایی  باید توسط وکلا یا کارشناسان حقوقی صورت پذیرد. ضمناً استفاده از پیش‌نویس های آماده هر دادخواستی باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می گردد.

جدیدترین محصولات

قرارداد دورکاری با مدت معین قرارداد دورکاری با مدت معین، همانط...

قیمت اصلی 185,000 تومان بود.قیمت فعلی 71,000 تومان است.

قرارداد کار موقت با مدت معین قرارداد کار موقت با مدت معین همان...

قیمت اصلی 175,000 تومان بود.قیمت فعلی 71,000 تومان است.

قرارداد کار ساعتی با مدت معین قرارداد کار ساعتی با مدت معین هم...

قیمت اصلی 165,000 تومان بود.قیمت فعلی 69,900 تومان است.

مقدمه در رابطه با تمکین زوجه اگر شما با ماده‌ها و تعاریف موجود...

قیمت اصلی 165,000 تومان بود.قیمت فعلی 69,900 تومان است.
مقالات مرتبط

استعلام پلاک خودرو؛ امری ضروری قبل از انجام معامله خودرو دست دوم! امروزه با افزایش قیمت خودرو ...

خودرو گذرموقت چیست؟ از سال 97 که واردات خودروهای خارجی به ایران ممنوع شد، بسیاری از افراد اقدا...

کارشناسی خودرو چیست؟ احتمالاً دیده اید که افراد قبل از خرید خودرو دست دوم ماشین خود را به افرا...

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه