نقل و انتقال خودرو + مدارک، مراحل، هزینه و مقررات

به ما امتیاز دهید

نقل و انتقال خودرو؛ فرایندی آسان و راحت یا سخت و پیچیده؟

همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردیم معاملات نقل و انتقال خودرو + مدارک، مراحل، هزینه و مقررات به عنوان شایع ترین معامله اموال در ایران به شمار میرود. برای انجام این معامله شما نیاز به آگاهی کافی از قانون، دارا بودن مدارک و شرایطی خاص میباشید.

در ادامه این مقاله به توضیح مراحل نقل و انتقال خودرو، مدارک و هزینه مورد نیاز آن میپردازیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مراحل نقل و انتقال خودرو

به طور کلی برای تکمیل مراحل نقل و انتقال تمامی وسایل موتوری، هر دو طرف معامله باید 3 مرحله را پشت سر بگذارند. در مرحله اول باید قراردادی بین خریدار و فروشنده تنظیم شود. در این قرارداد مذکور باید نحوه پرداخت، اطلاعات دو طرف، تاریخ تعویض پلاک و مراجعه به دفاتر ثبت اسناد به منظور انتقال سند خودرو و… ذکر شود. در مرحله بعدی نوبت به فک پلاک و انجام مراحل تعویض پلاک میرسد. در گام آخر نیز طبق توافق دو طرف، میتوانند در زمانی از پیش تعیین شده به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند و مراحل رسمی انتقال سند را تکمیل کنند.

مدارک مورد نیاز برای انجام مراحل انتقال سند خودرو.

همانطور که گفتیم برای انجام مراحل قانونی نقل و انتقال خودرو، هر دو طرف باید دارای برخی از مدارک خاص باشند. برخی از این مدارک براساس نظر کارشناسان فعال در دادگستری عبارت است از مدارک احراز هویت طرفین(شناسنامه و…)، برگ سبز خودرو، برگ شرکت خودرو، بیمه شخص ثالث، کارت سوخت، برگه مربوط به پرداخت عوارض شهرداری و… شما عزیزان تنها در صورتی که شخص خریدار و یا فروشنده این مدارک را برای ارائه داشت، اقدام به نوشتن و امضای قرارداد خودرو کنید.

نکات مهم تنظیم قرارداد نقل و انتقال خودرو

پس از اطمینان از صحیح بودن مدارک طرفین، نوبت به تهیه و تنظیم قرارداد نقل و انتقال خودرو + مدارک، مراحل، هزینه و مقررات میرسد. همانطور که میدانید قرارداد مذکور میان نویسنده و خریدار نوشته شده و معمولاً دو شاهد نیز قرارداد را امضاء میکنند. این قرارداد سندی مهم برای ارائه به دفاتر ثبت اسناد به منظور تکمیل مراحل گرفتن سند رسمی خودرو میباشد.  شاید شنیده باشید که به قراردادی که بین خریدار و فروشنده تنظیم میشود، قولنامه نیز گفته میشود.

از جمله نکات مهمی که در قولنامه نقل و انتقال خودرو باید به آنها توجه کرد میتوانیم به مشخصات دقیق طرفین، اطلاعات دقیق خودرو اعم از مدل، رنگ، سال تولید، شماره رنگ و شاسی و…، قیمت توافق شده، زمان و تاریخ مراجعه به محضر، روش حل اختلافات احتمالی به وجود آمده و… اشاره کنیم. همچنین یکی از مهم ترین نکاتی که در قراردادهای انتقال خودرو باید به آن توجه کنید، تعیین مسئولیت پرداخت مالیات و عوارض مربوط به خودرو است. قبل از امضای قولنامه حتماً توجه کنید که هیچ نکته و بندی به صورت ابهام آمیز در آن وجود نداشته باشد. بسیاری از افراد به دلیل نگارش نادرست قرارداد خود با مشکلات زیادی روبه‌رو شده اند.  

مدارک نقل و انتقال خودرو

مراحل تعویض پلاک خودرو

به طور کلی تعویض پلاک اولین مرحله ای است که مقامات رسمی کشور از انتقال پلاک مورد نظر آگاه میشوند. در واقع تعویض پلاک به معنی سلب مالکیت صاحب قبلی و انتقال آن به صاحب جدید است. لازم به ذکر است که در صورت عدم پیگیری برای تعویض پلاک، تمامی تخلفات به نام صاحب قبلی ثبت میشود.

نکته قابل توجه در خصوص تعویض پلاک، حضور خریدار و فروشنده است. اما در صورتی که به هر دلیلی هر کدام از طرفین معامله نتوانند برای تعویض پلاک حضور داشته باشند، باید اختیار تام به فرد دیگر برای انجام این کار داده شود. از جمله مدارک مورد نیاز برای انجام تعویض پلاک میتوانیم به معاینه فنی، برگ سبز خودرو، کارت ماشین، رسید پرداخت خلافی خودرو، مدارک مربوط به تایید محل سکونت خریدار، مدارک تأیید هویتی طرفین، رسیدهای مربوط به پرداخت هزینه های عوارض شهرداری و… اشاره کنیم.

مراحل نقل و انتقال خودرو در دفاتر ثبت اسناد رسمی.

پس از تکمیل مراحل فک و تعویض پلاک، دو طرف معامله میتوانند برای نقل و انتقال خودرو به صورت رسمی اقدام کنند. برای انجام این کار لازم است که دو طرف معامله در محضر حضور داشته باشند. همچنین برای تکمیل مراحل نقل و انتقال سند ماشین مدارکی از قبیل برگ سبز خودرو، مدارک مربوط به احراز هویت فرد، کارت سوخت، بیمه شخص ثالث، رسید پرداخت عوارض شهرداری و… را نیاز دارید. فراموش نکنید که حتی اگر قصد خرید و معامله با افراد نزدیک خود را دارید، انتقال رسمی سند را در دفاتر ثبت اسناد رسمی ثبت کنید.

طبق مقالات مربوط به مراحل نقل و انتقال خودرو باید نامه ای به نام تاییدیه انتقال خودرو نیز به همراه خود داشته باشید. این نامه از سمت مراکز تعویض پلاک صادر شده و برای انجام انتقال سند لازم است.

 هزینه نقل و انتقال خودرو

طبق اعلام دفاتر ثبت اسناد رسمی، هزینه نقل و انتقال خودرو براساس مدل و نوع ماشین محاسبه میشود. بدیهی است که هرچه مدل و قیمت ماشین مورد معامله بیشتر باشد، به همان میزان هزینه انتقال سند خودرو نیز بیشتر خواهد بود.

ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که هزینه های مربوط به تعویض پلاک، عوارض شهرداری، معاینه فنی و… به عهده چه کسی است؟ برخی مواقع هزینه های جانبی به صورت توافقی صورت میگیرد اما به طور کلی هزینه معاینه فنی، عوارض شهرداری، تشخیص رنگ و… به عهده فروشنده میباشد. همچنین هزینه تعویض پلاک جدید نیز بر عهده خریدار است. همچنین پس از پرداخت مبالغ جانبی مربوط به خودرو، در نگهداری رسیدهای پرداختی کوشا باشید.

هزینه نقل و انتقال خودرو

توضیح قدم به قدم مراحل نقل و انتقال خودرو

در این مقاله به توضیح کامل مراحل، مدارک نقل و انتقال خودرو به همراه هزینه مورد نیاز آن پرداختیم. فرایند نقل و انتقال سند خودرو چندان پیچیده نبوده و بسیاری از افراد میتوانند با دانش و آگاهی که از قانون دارند، معامله خود را انجام دهند. اما در این بین افرادی سودجو و کلاهبردار نیز وجود دارند که ممکن است از عدم دانش کامل شما از قانون سوءاستفاده کنند. پیشنهاد ما به شما عزیزان قبل از امضای قولنامه مربوطه مشورت با وکلای وبسایت ابزار قانون میباشد.

جدیدترین محصولات

قرارداد دورکاری با مدت معین قرارداد دورکاری با مدت معین، همانط...

قیمت اصلی 185,000 تومان بود.قیمت فعلی 71,000 تومان است.

قرارداد کار موقت با مدت معین قرارداد کار موقت با مدت معین همان...

قیمت اصلی 175,000 تومان بود.قیمت فعلی 71,000 تومان است.

قرارداد کار ساعتی با مدت معین قرارداد کار ساعتی با مدت معین هم...

قیمت اصلی 165,000 تومان بود.قیمت فعلی 69,900 تومان است.

مقدمه در رابطه با تمکین زوجه اگر شما با ماده‌ها و تعاریف موجود...

قیمت اصلی 165,000 تومان بود.قیمت فعلی 69,900 تومان است.
مقالات مرتبط

استعلام پلاک خودرو؛ امری ضروری قبل از انجام معامله خودرو دست دوم! امروزه با افزایش قیمت خودرو ...

خودرو گذرموقت چیست؟ از سال 97 که واردات خودروهای خارجی به ایران ممنوع شد، بسیاری از افراد اقدا...

کارشناسی خودرو چیست؟ احتمالاً دیده اید که افراد قبل از خرید خودرو دست دوم ماشین خود را به افرا...

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه